Betala smidigare med Klarna   

Service för alla värmepumpar

Att serva din värmepump är en god investering - och i vissa fall ett krav för att garantin ska gälla.  Det positiva är värmepumpar inte behöver service särskilt ofta. Normalintervallet är vartannat eller vart tredje år.  Vi  servar värmepumpar av alla märken och är auktoriserade att installera värmepumpar från Ecodan, Mitsubishi och Panasonic. 

Fyll i formuläret så kontakta vi dig angående service. 

Det går även bra att kontakta oss här om du har frågor om service av värmpumpar.

Tack för din serviceförfrågan

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan

Tillbaka till startsidan

 

När behöver min värmepump service?

  • Om den inte servats de senaste två eller 3 åren, beroende på fabrikat.
  • Om värmekapaciteten har avtagit
  • Om den låter mer än vanligt eller avger lukt
  • Om det går åt mer el än vanligt utan annan förklaring

Spara pengar genom att serva din värmepump

Det kan låta konstigt, men kostnaden för service brukar löna sig.  När en värmepump inte fungerar optimalt drar den mer energi och slitaget ökar. Med de senaste vintrarnas höga elpriser så behöver värmepumpen inte dra mycket extra för att täcka servicekostnaden. Ser man till ett längre perspektiv så förlängs värmepumpens livslängd av optimal funktion och risken för avbrott minskar. En så enkel åtgärd som att själv rengöra värmepumpens filter varje månad kan spara 1000-lappar på sikt.

Vad innebär service av min värmepump?

När vi servar din värmepump kontrollerar vi både inomhus- och utomhusdelen.  Vi rengör fläktar och filter och smörjer de delar som behövs. Vi kontrollerar att givare, reglage och även fjärrkontroll fungerar som de ska.  Vi mäter kapacitet och energiförbrukning samt ställer in din värmepump för optimal drift. Skulle vi upptäcka problem eller att någon komponent behöver bytas får du information om detta.

Säkra din investering

Vi vet att en värmepump är en märkbar investering för många hushåll men service kan bidra till att säkra din investering. En del tillverkare ställer nämligen krav på att värmepumpen ska vara servad av auktoriserad aktör för att de ska godkänna garantiärenden.  Att möta det kravet kan löna sig om olyckan skulle vara framme.

Priser för service av värmepump

Luftvärmepump 1995 kr ink moms
Bergvärmepump 2800 kr ink moms
Luftkonditionering 1995 kr ink moms
Framkörning max 5 mil Gratis
Framkörning + 5 mil 70 kr/mil ex moms

 

Passa på att fråga oss om värmepumpens smarta funktioner

Ofta kan din värmepump mer än du tror. När vi servar din värmepump ger vi gärna råd kring hur du får maximal nytta av din värmepump. Ibland kan enkla inställningar på fjärrkontrollen både ge dig bättre inomhuskomfort och spara energi.