Betala smidigare med Klarna   

Med varmare somrar och mer moderna planlösningar ökar efterfrågan på kylteknik i  privata bostäder. Många villa- och stugägare funderar på luftkonditionering, men ett smartare alternativ kan vara en luft-luftvärmepump. Denna enhet erbjuder inte bara svalka under de heta sommarmånaderna utan även ekonomisk och effektiv uppvärmning under kalla perioder. För boenden som redan har uppvärmning är kostnadseffektiv och klimatsmart lösning för att sänka inomhustemperaturen när det finns behov.

Är luft-luftvärmepump bättre än AC? En luft-luftvärmepump är ett miljövänligare alternativ än traditionell luftkonditionering. Den använder betydligt mindre el för att skapa kyla, vilket sänker både dina kostnader och din miljöpåverkan.  Ytterligare fördelar är bland annat:

  1. Lägre ljudnivå: Luft-luftvärmepumpar är generellt tystare än traditionella AC-enheter.

  2. Energibesparing: Dessa system är designade för att vara energieffektiva, vilket minskar driftkostnaderna avsevärt.

  3. Förbättrad luftkvalitet: Moderna luftvärmepumpar är utrustade med avancerade filter som renar inomhusluften från allergener och föroreningar.

  4. Flexibilitet och anpassning: Välj en pump som passar just ditt hem från ett brett sortiment med avancerade funktioner.

Hur är prisbilden?

Innan du investerar är det viktigt att förstå de faktorer som påverkar kostnaden för att använda en luftvärmepump som luftkonditionering. Dessa inkluderar installationstyp, val av modell, geografiskt läge, ytan som ska kylas, husets isolering och solinstrålning. Även om exakta kostnader kan variera, är en luft-luftvärmepump en kostnadseffektiv lösning i längden tack vare dess låga driftkostnader, särskilt under sommarmånaderna.

Vilka modeller är bra för kyla?

Att välja rätt luftvärmepump kan kännas oöverskådligt. Samtliga modeller som vi säljer kan användas för både värme och kyla.  Ska du använda pumpen för både värme och kyla året runt, rekommenderar vi premiummodeller- Här får du även bra avancerade filer och smarta program som t.ex kaminfunktion. Om har befintlig uppvärmning och endast är ute efter cirkulation av luften och kyla, rekommenderar vi modeller som xxxx (länk) och (yyyy).

Installation och service

Ring eller maila oss så kan vi hjälpa dig att hitta en bra och kostnadseffektiv lösning som möter dina behov och husets förutsättningar. 

Kontakta oss om luftkonditionering och kyla